NOVÝ PROGRAM AEROBNÍ KONDICE V SEKCI - KONDICE

3. Rok Spolupráce s Házená Nové Veselí

V tomto blogovém příspěvku bychom Vám rádi popsali naši spolupráci s týmem Házená Nové Veselí. Jedná se o konzultační činnost v rámci klubové silově-kondiční přípravy mezi týmem a námi - firmou Athletes PREP.

Nové Veselí je s námi prakticky od začátku a naše spolupráce trvá již 3 roky. My si této spolupráce nesmírně vážíme a jsme rádi že tuto sezónu začíná tým sklízet ono pomyslné "ovoce", kdy se mu výsledkově nadstandartně daří.

 

574546ED-3E88-4AAD-8F72-B91BEB146AB0

 

Více o naší spolupráci a o tom jak může vypadat už hlavní trenér Peter Kostka:

 

Peťo Kostka - hodnocení 

Dávno preč sú časy, kedy bola športová príprava hádzanárskych družstiev založená iba na herných cvičeniach a špecifickej taktike. Rovnako preč sú časy, v ktorých bol hádzanársky tréner súčasne trénerom kondičným, mentálnym či špeciálnym pre jednotlivé hráčske funkcie. 

Intenzifikácia športových hier akou je aj hádzaná neuveriteľne zvýšila dôraz na kvalitnú a najmä komplexnú pripravenosť hráčov. Plánovanie dlhodobého tréningového procesu je alchýmiou, založenou na odbornosti a detailnosti vo všetkých aspektoch, ktoré determinujú herný výkon športovca. Jeden tréner, akokoľvek skvelý a skúsený špecialista na hernú prípravu, nedokáže pokryť aktuálne požiadavky, nevyhnutné na dosiahnutie dlhodobého progresu hráčov.

  blog

 

Spolupráca s Athletes PREP. nám umožnila vyplniť prázdne miesto, doslova markantný kvalitatívny rozdiel medzi hernými a kondičnými tréningami a predovšetkým posunúť klubový koncept práce vo všetkých kategóriách o niekoľko stupňov vyššie. Tu nejde iba o systematické silové či bežecké tréningy, ktoré Athletes PREP. pripravujú.

Základný princíp našej spolupráce stojí na pravidelnej komunikácii a operatívnych úpravách vzhľadom na špecifické okolnosti a možnosti jednotlivých tímov. Kondičná príprava, t.j. sila, rýchlosť, vytrvalosť a koordinácia, sa stali pevnou a hlavne veľmi úzko prepojenou súčasťou tréningového procesu.

Vďaka Athetes PREP. sa do našich týždenných mikrocyklov efektívne zapracovalo detailné plánovanie, založené na efektívnej superkompenzácii, dlhodobej edukácii hráčov v oblasti individuálnej pripravenosti, profesionalizmu, regenerácie, životosprávy a optimánej suplementácii.

 

184784407_165924645533682_7051353294114108648_n

 

Kondičná príprava už nie je oddelenou a samostatne si žijúcou zložkou našej športovej prípravy, neraz založenej viac na pocitoch než na odbornosti. Naopak, stala sa jej neoddeliteľnou súčasťou, úzko prepojenou s každým herným tréningom či zápasom.

Athletes PREP. narušilo mnoho nesprávne zažitých stereotypov a vnieslo do nášho tréningového procesu perfektnú symbiózu, spájajúcu všetky aspekty, ktoré ovplyvňujú nielen individuálny herný výkon, ale súčasne aj herný výkon celého družstva.

 

 

lista-spoluprace 

Zpět do obchodu